https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

Átminősítés fű alatt?

Csúcshegy legújabb anomáliája - OBÉSZ

2019. május 05. - nem benfentes

Május 09.-ig kell beérni az Óbuda polgármestere által kiírt építési szabályzat változtatás véleményezésének!

Nosza éljen mindenki utoljára a lehetőséggel. Utoljára, mert teljesen idegen terület előírásai vonatkoznak ma már ránk, mint az OBÉSZ-t megelőző időszakban az OBVSZ 135§ alá eső korszakunkban!

A véleményezéseket küldjük a velemenyezes@obuda.hu és info.foepitesz@obuda.hu mailcímekre. A Kormányhivatal felé is jelezni érdemes a leveleket dr. Sersliné Kócsi Margit állami főépítésznek címezve. sersline.kocsi.margit@bfkh.gov.hu A tervezettel kapcsolatos észrevételeiket postai úton érdemes legfőképp megtenni a Főépítészi és Várostervezési Irodára címezve (1033 Bp. Hídfő u. 18.)

A saját verzióm itt tölthető le: https://www.facebook.com/download/2198358930201876/OB%C3%89SZ.pdf?hash=AcpTfnwpgk5jiAcm

Sajnos nem kis probléma van itt megint,hanem a kerület általhasznált jogszabályi szöveg eltér a közlönyétől, jogtárétól és más kerületekétől.

Az eredeti mondat,amiben egy kis változtatás teljesen megváltoztatja a jogszabályi szöveget:

..és a BVKSZ 54§ 22 számú táblázatából a megváltoztatott h) pont, ami minden probléma okozója a kerület építési osztályától kiindulva:

Csak egyetlen betű, még elírás is lehetne,ha nem ugyanabból a forrásból kapná meg minden kerület és csak Óbudán írták át az első MG-RT megjelölést ebben a joghelyben MG-RF-re. Így az már a Csúcshegyre vonatkozik a kerület jogellenes alkalmazásában és nem az MG-RF területek szabályait vonatkoztatja a törvényben foglaltnak megfelelően az említett más övezetre! Erre alapozhatták a mai OBÉSZ beli előírásainkat,amik az OBVSZ 134§-ban taglaltan az idegen övezetnél voltak megtalálhatók! Titokban átsoroltak minket tulajdon és építési jogokat korlátozva! VÉLEMÉNYEZZÜNK!

Továbbá a panorámánk elvétele ellen is tehetünk jelzést a párhuzamosan futó TKR (településkép védelmi rendelet) véleményezésében! Ehhez szóló levelem itt olvasható: 

https://www.facebook.com/download/333750120658448/TKR.pdf?hash=AcqxE6hFxcesRTPa

VÉLEMÉNYEZZÜNK!

A botrányos helyzet miatt írtam az állami főépítésznek is, aki nem is tudom, hogy engedélyezi a maga részéről az OBÉSZ változtatásait egy hamisnak tűnő joghely felmerülését nem kifogásolva. Azonnal megkaptam a választ, hogy majd az utódját keressem június után, mert nyugdíjba megy! Addig nincs képviselete a Kormányhivatal építéshatósági jogkörének?

VÉLEMÉNYEZZÜNK!

Egyik tulajdonos társ arról tájékoztat,hogy a főépítész szerint a csúcshegyiek többsége nem akar semmiféle fejlesztést, miközben magam küldtem be a kerületnek a belterületbe vonást kérő peticiónkat! Ma már 112 aláíró követeli ezt! Hol van ennél nagyobb merítettségű statisztikában szereplő ellenzője a kérésnek a kerület kezében?

VÉLEMÉNYEZZÜNK!

Más tulajdonos arról számolt be a héten,hogy a főépítész kijelentette,hogy a Csúcshegy soha nem lesz belterületbe vonva! Remélem csak félreértette, mert mi a fejlesztésre kijelölt területen vásároltuk, az akkor nem olcsó ingatlanjainkat!

VÉLEMÉNYEZZÜNK!

Az előző véleményezéskor a Harsánylejtő területének 2004-ben előírt, közmű kapacitásunk igénye szerinti méretezéseket előíró rendeleti pontjának említésére hazudott az építési osztály! A 2013-ban született rendelet azonos számú, de mással foglakozó pontjára hivatkozva! Pedig ez a rendelet a zárórendelkezéseiben, a 4§ (3) bekezdésben rögzítetten nem hatályos a kihirdetését megelőző ügyekre nézve.

VÉLEMÉNYEZZÜNK!

Az OBÉSZ bevezetésekor is jeleztük a korlátozásokat az előző ,több mint 100 ember által aláírt véleményező levelemben,a Csúcshegy-Óbuda Civil társaság nevében megküldve,aminek akkor ügyvezetője voltam. Már akkor is jeleztük,hogy pereskedésbe kényszeríthetik itt a tulajdonosokat. Azt is,hogy akár 20 milliárd forint itt a káresemény, a városrészünkön. Ez többe kerülhet,mint maga a régen halogatott fejlesztések. Minden egyes millió forint az esetleges perekben jogosan megállapított károk után , az ezer telekre vetítve milliárdos kártételt jelent a teljes városrészen!

Véleményezzünk, hátha belátásra tér a kerület és nem veszi el a szerzett jogainkat, a fejlesztésre kijelöltségünket, a tartós ott tartózkodásra alkalmas épületek, kereskedelmi építmények építésének jogát és a használati módjának megváltoztathatóságát a régen szerzett joginkat csorbítva! Véleményezzünk, mert mi érdekeltek vagyunk a terület fejlesztésében, ahova az ott tartózkodásra nem alkalmas épületekbe fog az új lakosság ezután költözni. Végre talál felmutatható illegális lakosokat a város az elhiteltelenítésünkre,nem észre véve,hogy a magyar Bogota alapjait veti meg. Bádogvárost hoz létre a budai hegyvidéken! ha most sem lép a tulajdonosok érdekei szerint, már nem véleményeznünk kell, hiszen értelmetlen a kommunikáció a kerülettel! Nem marad akkor más jogi útra kell lépjünk!

https://www.facebook.com/100015663303845/videos/512308199301286/

Ezen a videon üzentem a polgármesterünknek,a területünk képviselőjének. Elküldtem üzenetben a facebook oldalukra,de persze nem nézték azt meg. Az ő felelősségük, mert ez is esély lett volna a számukra! A türelem ezen a ponton elmúlt. Részemről 24. éve csúcshegyi tulajdonosként! Nem én fogok véleményezni legközelebb, ha kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr2614591008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása