https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

CSOK a telkeink értékének!

2016. augusztus 10. - nem benfentes

Hiába laknak, az új Bécsi úton haladva még jobban láthatóan, annyian a Csúcshegyen.Egyre kevésbé keresett a környékünk.Szinte minden harmadik telek,házacska eladó.Az árak már siralmasan alacsonyak.

Nem csodálkozom,hiszen 10 millió forint körül már van építési telek a szemben fekvő Arnyhegyen és ezekre már felvehető a CSOK. Most már ebben tervezi mindenki a maga,vagy gyermeke jövőjét. Ha a panorámát tönkretevő új Bécsi út után megépül a Virágos nyereg u. alatti alagút, a II.-kerület forgalmát ide átvezetve,el sem tudom képzelni,hova csökkenhetnek még ezek az árak!

2375nm   6.9 millió (Otthon Centrum  COM T015899)-jófogás

1450nm    7.0millió  ingatlan .com       COM OC T0150028

2100nm   8.5 milió  Ingatlan net         NET 3487840

Nem akartam hinni,amint egy ismerősöm mesélte,hogy a barátnője egy széles 14.5 millióra tartott telket 9 millióért kapott meg mostanában..utánanéztem.     :-(

 A CSOK igényléséről.:

 A változások között szerepel, hogy osztatlan közös tulajdonban álló lakások építésekor a bank már az építés alatt megállapíthatja a jogosultságot, így a támogatás folyósításával nem kell megvárni, amíg az ingatlan társasházzá alakul. Az igénylésnél 25 éves korig lehet figyelembe venni a gyermekeket, függetlenül attól, hogy felsőoktatásban tanul vagy sem. Eddig csak akkor lehetett figyelembe venni 25 éves korig a gyermeket, ha felsőoktatásban tanult, egyébként pedig csak 20 éves korig volt erre lehetőség. Arra is megteremtették a lehetőséget, hogy az úgynevezett tervezőasztalról értékesített ingatlanokra is igényelhetővé váljon a csok, már az ingatlan használatba vétele előtt. További könnyítés, hogy mostantól a magzatot már 12 hetes korától figyelembe lehet venni – a korábbi 24 helyett – az igénylésnél. Ha egy gyermek mindkét szülőjét elveszíti, ezentúl a gyámja is igényelheti a CSOK-ot, feltéve, hogy a gyámság már egy éve fennáll. Azok is igénybe vehetik a csokot, akik szolgálati lakásban élnek, például a fegyveres testületek tagjai vagy a családos lelkészek, és rájuk erre az időszakra nem vonatkozik majd a bentlakási kötelezettség. Az osztatlan közös tulajdonban álló telkeken épülő lakásokra ugyancsak igénybe lehet majd venni a csokot, ha a tulajdonosok egymással használati megosztási megállapodást kötnek, vagyis nem kell társasházzá nyilvánítani az épületet. Ez például az osztatlan közös tulajdonon ikerházat építőknek jelent segítséget. További könnyítés, hogy az építőközösségek is jogosultak a jövőben a csokra, valamint, hogy ha elhunyt az igénylő, akkor egyenes ági rokona, házastársa, élettársa is tulajdonjogot szerezhet a CSOK-os ingatlanon anélkül, hogy vissza kellene fizetnie a támogatást. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az év első hét hónapjában 14 240 igénylést nyújtottak be, összesen 38,3 milliárd forint értékben. Jövőre a kormány 211 milliárd forintot biztosít az otthonteremtési programra. Arra számítanak, hogy 2017-től „fut fel” igazán az igénylések száma, mivel a házépítés, a házvásárlás időigényes folyamat.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr98774152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása