https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

Útépítési pályázati lehetőség

...és januárban már külterületi utakra is!

2016. október 19. - nem benfentes

Pályázat útépítésre A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen pályázatot hirdetett önkormányzati feladat ellátását szolgáló fejlesztések támogatására, köztük belterületi utak, járdák, hidak felújítására. A pályázati alapból kiosztható támogatás összesen 2,5 milliárd forint,a főváros  100 millió forintot kaphat. Reméljük be lett adva időben,mert okt 26 a végső elbírálási határidő!

 http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/onkormanyzati-allamtitkarsag/hirek/iden-is-12-5-milliard-jut-az-adossagkonszolidaciobol-kimaradt-onkormanyzatoknak 

 

Csak remélhetem,hogy az Önkormányzat végre az itt lakókkal is törődik.Igaz láttuk nem régen egy útszakasz építését,de a véleményem szerint csak azért történt,hogy a felüljáró és vasútépítés miatt elértéktelenedett Solymárvölgy utca lakóit ez tartsa vissza a komfortfokozat csökkenés iránti kárigényeik érvényesítésétől!

"Kaptunk egy Bécsi út elkerülő szakaszt, amely a völgyet hosszában elfoglalja, átível a vasúti sínpár felett és ezáltal a folyamatos autózúgást közelebb hozza a hegy lakóihoz. Mindeközben a Solymárvölgyi út zsákutcává alakult, az építkezés alatt a 30 tonnás teherautók az eddig is gödrös utat teljesen tönkretették. A lakók leveleire, aláírásgyűjtésére érdemi válasz nem érkezett. A helyiek több fórumon próbálták az útjavítást kieszközölni – sikertelenül, a végén saját erőből kezdték javítgatni és gyűjtést is előkészítettek. Az útért lapáttal, szervezéssel és önkormányzati levelezéssel is sokat tett Palotai Ágnes lakótársunk. És bár hivatalos tájékoztatás nem érkezett, egyszer csak cédulákat dobtak a postaládákba: június utolsó hetében munkálatok várhatók a Solymárvölgyi úton. És valóban, ilyen nem láttak még a helyiek: az útalapot tolólappal gréderezték, tört aszfaltot hoztak, hengerelték, emulzióval öntözték, apró kővel megszórták, mellé padkát simítottak és máris kaptunk egy teljesen használható utat! Járható babakocsival, rollerrel, kerékpárral, gördeszkával! A 700 m-es szakasz költsége 7,3 MFt volt. A tavalyra bemondott 36 MFt csúcshegyi útjavítási pénzből a dűlők jelentős részén lehetett volna szilárd burkolatot építeni. Talán jövőre egy következő út is kaphat ilyen burkolást, illetve ez is csak a Solymárvölgyi út 2/3-ig ér" 

http://www.csucshegymenedek.hu/villanyharsona/2016_I_szeptember_csucshegyi_villany_harsona%20_v1.pdf

Személy szerint kiccsit más elszámolást találtam erről a 2016-os kiadások közt:

Szerződés iktató száma:1085/16 Kelte:2016.06.15. Határideje2017.06.30. Városüzemeltetési Osztály Solymárvölgyi út zúzott kőpálya készítése 8 772 997Ft Nemesgép 2000 Zrt.

Továbbá-szerződés iktató szám:1089/16 Kelte:2016.06.15. Határidő2016.07.15. Városüzemeltetési Osztály Solymárvölgyi út zúzott kőpálya készítéséhez műszaki ellenőrzés 222 250Ft HD BrandBridge Kft.

http://obudaph-kozzetetel.hu/penzugyhtm/2016/OK/KOZBEROK.HTM

 

 

LEHET TOVÁBBÁ,KÜLTERÜLETI UTAKRA IS PÁLYÁZNI! Igaz ezt vidéki önkormányzatokkal konzorciumot alkotva sikerülhet Óbuda részéről elérni.

Cikk a központi régió még idén elérhető pályázatairól:

http://varkapu.info/onkormanyzati-hirek/20161129/meg-iden-5-milliardra-palyazhat-pest-megye

 

http://www.palyazatihirek.eu/onkormanyzati-palyazatok/3268-hamarosan-tamogatas-kulteruleti-utak-fejlesztesere-onkormanyzatok-szamara-3

 

Az Erdőgazdaság is tudna pályázni az Erdőalja és Menedékház utca közti üzemi útja újjáépítésére!, többek közt természetkímélő anyagmozgatásra nyerhetnek forrásokat. A most megjelent vidékfejlesztési pályázatra 2017. február 16. és 2019. február 15. között nyújthatják be kérelmüket az erdőgazdálkodók a www.mvh.allamkincstar.gov.hu weboldalon.

http://www.agrarunio.hu/index.php/tamogatasok/2351-palyazati-tamogatas-az-erdok-koernyezetvedelmere

Ismét újabb útépítési pályázat,mert 2020 ig egy régió a főváros és Pest megye! Mindjárt kettő is! 

http://magyarepitok.hu/palyazatok/2016/12/megjelentek-a-80-milliardos-pest-megyei-fejlesztes-elso-kiirasai http://magyarepitok.hu/palyazatok/2016/12/60-milliard-forint-valt-elerhetove-a-helyi-infrastruktura-fejlesztesere

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr1711820141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása