https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

2018- A protest választás

2018. április 09. - nem benfentes

Túl vagyunk rajta. Választott az ország. szavazott a nép. Mindenki mindenki ellen, ha most majd úgy  is csinálnak, hogy bárki és bármi melett is gyűltek volna a szavazataink! Akkora volt  tilatkozás mértéke, hogy a kerület is beléhasadt.

Hiába volt  sokmilliárd forint a lakótelepek városrészébe ölve, piacra, parkosított parkokba sőt még biciklitároló bódésorok terveibe is, a 10%-on 4 év részletre polgárrá avanzsáltatni próbált városrész hangosan tiltakozott az ellen ami van! A kerület másik fele, aki nem kap fejlesztéseket, jelemzően pedig titakozott az ellen ami lmajd ehet, hiszen ez a csoport mindig előre próbál gondlkodni az éppen soros problémákra koncentrálva.

A kérdés csak az, hogy a győztesek most okosak lesznek-e és tudják mi történt? Azt hiszem őket lephette meg legjobban az eredmény, nem azokat akik elnézték,hogy az ellenzék egymást is ellenezve jut-e valamire!  A világlátott nemzeti konzervatív ellenzéki, a világról csak kijelentéseket hangoztató, de azt nem ismerő világpolgáraink gyökértelenségvel jellemezhető másik ellenző csoporttal nem keveredne semmi pénzért. Ami erről a másik csoportról is csak szerepjátékként mondható el. Meg is lett az eedménye!  A győztesek most kellene, hogy tudják: A belső problémák nem megoldódtak, hanem most kezdődnek. A protest hagulata életre kelt!

Van abban némi diszkrét báj, mikor egy a fővárosi, hegyvidéki zónába látogató karcagi ember kellemes, vidékies hangulatról beszél a városrészünkben eltöltött pár órácska nyomán! Vajon ezt az álapotot is meg tudá oldani a polgármestreünk egy gordiuszi, kerítés vonali gáttal,vagy bús sorsa lesz a protest hullámain immár befelé forduló figyelem nyomán? A belső városrész háláját már láthatják. Az itteni emberek pedig  nem a migránsokkal lesznek elfoglalva legközelebb! Mi nem szeretnénk a karcagi ember gyerekkorára emlékeztető vidéki körülmények közt élni a XXI.századi fővárosunkban, ahlol a város a saját tulajdonán kellene a zöldpolitikáját kiélje és nem a magántulajdonainkon, mind értékében és mind a használhatóságában ellehetetlenítve azt! Ideje éenne az ebereknek tervezni a várost, mert mi eddig is itt laktunk és ezután is itt leszünk, akármit is terveznek a statisztikai elképzelések mentén.A probléma csak egy módon fog megszűnni, miközben növekszik megállíthatatlanul! Növekszik a lakosok számára nézve és a különbségekben mérve is a normális életkörülmények tekintetében, mert itt elmaradt minden fejlesztés a rendszerváltó korban.

Itt a migránsok sírva menekülnének haza a mobiltelefonon át megismert világ valóságával szebesülve, ahol a megtapasztalható kép  elretentené őket! Sáros utak, sőtét főút és az ívóvíz vezetékének a  hiánya maitt annak a megszerzésére fordított energiák kényszere! Vajon létezik olyan szociológus, aki a lakótelepek protestálói után itt még hálás támogatókat vélnek felfedezni a most befelé figyelni kezdő emberek világában? Mindenesetre mi örömmel lennénk hálásak. Hálásak, hogy emberként bánnak velünk, bíztosítják számunkra az egyenlő bánásmódot, az alapvető jogaink elérését! Az eberhez méltó és mai szinvonalú letkörülményeket. Nem Brüsszeltől akarjuk ezt kérni, mint látható!

Megoldhatatlan a feladat? 

A CsúcshegyÓbuda civil társaság az első májusi hétvégén Fórumot tart a hegyen! http://csucshegyobuda.simplesite.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr4313820236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása