https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

Csúcshegy mánia

2016. szeptember 14. - nem benfentes

Már említettem a blogban egy poszt erejéig,hogy érthetetlen szintre süllyedtek mára a telkeink értékei.

Nem kívánom újfent részletezni,hogy mi vezetett ide,de pár gondolatot leírnék,azon törve a fejem,hogy mire vetnék majd ki egyszer az értéknövekedési adót? A forintban nevesített összegre azt nem lehet,hiszen az az érték mérője, évről évre változó vásárlóerővel és nem maga az érték. Mi is lehet az érték? Talán más értékekben kifejezett arány. Én az első telkemet 1996-ban vásároltam egy Örs vezér tér környéki átlagos lakótelepi lakás áráért az Őzsuta utcában,elvehetetlen panorámával! Körülbelül két hete,magam sem tudom miben bízva, ismét vásároltam egy 22m széles,saroktelket. Ráadásul ezt is az Őzsuta utcában. Imádom ezt az utcát! Itt képzeltem el húszas éveim végén a jövőmet,a családom fészkét. Persze nem tudtam a gyermekvállalással és építkezéssel, a már akkor is évtizedek óta várt átminősítésre várni. Máshol kellett házat építsek. Most már a jócskán serdülő gyermekem is szerelmese a Csúcshegynek. Talán neki majd teljesülhet az álma, a TSz-földek, a Kárpótlási alapból tartozás fejében, az OTP-n keresztül kikerült terület beépítése után, végre. Talán a kis emberek tulajdonai is méltók lesznek a csoportos fejlesztési sikertörténetek után a vágyva vágyott lakóhellyé válásra! Nem dicsekeszem ezzel, hanem rögzíteni kívánom, hogy alakulnak a telkeink értékei!  A "dupla" telek ára 8m forint volt. Jelen időpontban ha Örs Vezért téri lakásban kívánom az értékét lemérni, azt kell konstatálnom, hogy ott 15 millió forinttól kapható egy átlagosnak nevezhető 49nm-es másfél szobás panel tulajdon!

Jelenleg az elmúlt 20 év értékcsökkenése, a meglátásom szerint, 50%-os volt,az eddigi fejlesztések és szolgáltatások figyelembe vételét nem feledve...egyenlőre!  Ma éppen 2 telket vehetnék, a 96-os helyzettel szemben, egy panel árából!

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr9611703823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása