https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

S Z M O G R I A D Ó

Tőlünk kér a város megint..

2017. január 02. - nem benfentes

Nem akartam túl sok posztot írni,mert jobban szeretnék inkább a hegy tulajdonosi szemszögéből megnyilvánulni .A mai napon azonban ez szükséges!

A Fővárosban kezd romlani a levegő,és ebben az esetben természetesen mi tehetünk értük megint.Most nem a 10-es útról,vagy a Főcsatornáról van,szó,hiszen azok kész vannak már,hanem csak a szmogriadóról!

http://budapest.hu/Lapok/2017/budapesten-indokolt-a-szmogriado-tajekoztatasi-fokozatanak-elrendelese.aspx

 

Mit tehetünk a városért??

 

A hivatkozott és a Fővárosi Önkormányzat honlapján is közzétett hatósági határozat önkéntesen betartandó, megelőző intézkedések közül kiemeljük, hogy​..

1-- fázhatunk - a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések (ha egy háztartásban létezik földgáztüzelési mód, akkor a szilárd tüzelésű kandallók, cserépkályhák) használatát,

2- gyalogolhatunk itt, ahol távoli a közlekedés- továbbá lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.​

Kis motivációt is kapunk a régi szép ,még Bús Balázs előtti időket felidézve: A szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatára vonatkozó kéréshez kapcsolódóan felhívjuk arra is a figyelmet, hogy a vonatkozó jogszabály szerint: „hulladék nyílt téri, vagy a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben történő égetése, a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék háztartási berendezésben történő égetése kivételével tilos".​

A jövőre nézve erre készülhetünk: 

A riasztási fokozat esetén – leghamarabb a következő szerdán reggel 6 órától életbe lépve – a gépjárművek forgalmának korlátozása várható, ha a hétfői, vagy a keddi mérési eredmények nem mutatnának megfelelő javulást, illetve legkésőbb a szerdára vonatkozó meteorológiai előrejelzések szerint javulás nem lesz várható. Egy ilyen forgalmi korlátozás a forgalmi engedélye szerint 0; 1; 2; 3; 4 jelölésű, vagy környezetvédelmi osztályt jelölő kódszám nélküli gépjárműveket érintheti.

Remélem sokan olvassák és hallják a hírt,hogy elgondolkozhassanak mint járnak le reggelente a tömegközlekedést elérni, a minusz tizen fokos reggeleken majd. Azon meg főleg érdemes elgondolkodni, hogy ki mit tud vállalni a városért a kérésekből. Természetesen azt is számba lehet venni,hogy a város az itt élőkre és az itt élni akarókra tekintettel,mikor gondolt arra,hogy itt ne a nyár végén vágott vizes fahasábokat keljen felcipeli az ingatlanainkhoz,vagy a sokszoros költségű propángáz tartályokat telepítsük arra a pár évre, amíg azt hajlandók tölteni a talajban átrozsdásodva. VAJON A VÁROS MIKOR MOZDULNA MEG ÉRTÜNK? Mikor érdekli őket a saját egészségük,ami érdekében baj, hogy itt nem lehet bevezetni a mellettünk futó gerincvezetékekről a gázt és a vizet,vagy akár a távfűtés lehetőségét fejleszti-e a város egyáltalán? Mikor emelnek hangot,hogy a XXI-ik században miért nem köthetünk, a spekuláns városfejlesztés nyomán éppen épülő csatornára? Miért nem érdekli itt több tucat telke az Önkormányzatot,mint tulajdonosát,miközben befektetői csoportok sorra kapnak lehetőséget érintetlen területek elépítésére, a köz vagyonának üzemeltetése folyamán? Vajon mikor értik meg,hogy nem csak a hajléktalanjaink, a nem kontrollálhatóan megbúvó, kétes cégek üzelmei,de a rossz levegő beáramlása miatt is fontos az itt fekvő terület fejlesztése a város belsejében is?

KÉREM?MINDENKI GONDOLKODJON EL,MIT TEHET A VÁROSÉT MOST ! Én a magam részéről melegítőben alszom és most csak két darab fát dobok a tűzre a szokásos 3 helyett..A XXI. században, Buda zöldövezeti térségében.

BUÉK 2017, Budapest !

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr8112092661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása