https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

Mikor lesz kész a KÉSZ egy 150 éves budapesti városrészen?

100 éves lakóingatlanokat külterületbe toló politikai elitre nem szabad szavazni!

2024. március 04. - nem benfentes

150 éves fővárosi városrész  rendes építési szabályzat nélkül!obudaors.PNG

T. Olvasó!

Választás lesz, ahol 30 év után sem érdekel senkit az óbudai Csúcshegy városrész sorsa! A 150 éves Csúcshegy városrész sorsa, amit a 75 éves lakótelepekről le sem sajnálnak! Le sem sajnálnak, mert nem csak közmű, tömegközlekedés, de egy köztéri kuka, pad sem jutott el ide soha csak a kirándulók és a térség beépítéseinek szemete!

A városrész nyílt facebook csoportjában ugyan megjelentek a választásra készülve a jelöltek, de nem kezdeményeznek párbeszédet ma sem, csak lakossági kezdeményezésekre várnak, aminek a régi választásokon már látott módján élére állnának, ha megfelelő erőt és méretet tapasztalnak. Hatalmon persze ezeket elfojtanák, elhallgattatnák, így ma azok a csúcshegyiek, akik aktívan próbáltak a szociál média felületein szót emelni a városrészről terjesztett hamis információk és a tarület történelmének, használatának valótlan adatai miatt, ma már tehetetlenek! Itt nem csak én és a barátnőm családja, de az egylet jelenlegi titkára is értendő!

43880192_412084655990308_8651183016074280960_n.jpg

Ez az 1936-os kép a belterületbe vonatóság szabályai ellenére ma már nem zártkertes övezetben levő Aranyhegyet ábrázolja! Ekkorra már lakóingatlanok sora állt a Csúcshegyen! A legismertebb az 1926-os építésű Győző Dezső Menedékház volt, ahol a harmincas évekre már hegyimentő állomás, telefon és posta szolgáltatás és sí turizmus üzemelt a polgárosodó Csúcshegy városrészen, az angolkisasszonyok két leánynevelő épületével is egy utcában, ami mára nem létezik, de fennmaradt a kápolnájuk és az étkező a mai Turistaház formájában hasznosítva.. A Csúcshegy lakottsága ekkor egy önálló kovácsműhelyt is el tudott tartani a mai Harsányejtő városrész területén, amit 2012-ben választottak le a Csúcshegy városrész területéből! Sok lakóépület elpusztult, önkormányzati tulajdonban került ebontásra. Például ebben az utcában a valamikori csúcshegyi Csillagosház is, amit ebben a ciklusban tüntettek el teljesen!

Itt mindenki ígért már mindent, de csak a befektetőknek jut bármi is! És ezt oldal függetlenül néztük végig az elmúlt, több mint 30 évben! Mi építhettünk a városnak szolidárisan iskolát lent a Bécsi úton (mai Waldorf), ott lehettünk kétkezi munkával a hegyvidéki közösségi ház építésén is. Cserébe még ivóvizet sem enged a ma szolidárissága, pedig azt már a Budai Naplóban olvashatóan 1938-ban kérték a lakott Csúcshegyről! - sőt az akkori VIII-as építési övezet, 24%-os és két szintes beépíthetőségét a területünkön ma nagyméretű illegális építésnek tüntetik fel a városrészről szóló tanulmányokban!

A Csúcshegyen szigorúan szét kell választani az önkormányzati és az EP listás választási íveket! Nem szabad többé olyanra szavazni, aki nem konkrét terveket hoz a Csúcshegy számára és azt nem terjeszti a kampánya anyagában a sajtótermékekben! - láttunk már elég törölt posztot, be nem váltott ígéretet!

Nem szabad olyan politikuskra szavazni, akik helyi egyletek közt diszkriminálnak! 180 fős civil társaság lett emiatt itt bezárva, amekkora talán nincs is másik ebben a kerületben, de talán egész Budapesten sem! Nem szabad olyan politikusokra szavazni, akik nem végeznek nyílt teljeskörű felméréseket, csak manipulálható online íveken mismásolnak valamit, hogy aztán olyan cinikus kijelentéseket olvashassunk a tanulmányokban, hogy a csúcshegyiek élvezik az elszigeteltségüket, elhanyagoltságukat! Nem szabad olyan politikusokra szavazni, akik még azt is meggátolnák, hogy az agglomerációs források segítségével leválhasson a Csúcshegy a megmaradt Solymárvölgyi lakossággal Budapestről, hogy folytatódhasson a XXI. században vére a háború eseményeivel megszakadt polgári fejlődése! Nem szabad olyanokra szavazni akik törvényi kötelezettségeket nem hajtanak vége, mint a felszínmogás kategorizálása a területen, hogy ne készüljön el soha a lassan 20 éve megígért rendezési terve a Városrészek! Mikor lesz kész a csúcshegyi kerületi építési szabályzat, az ide szóló KÉSZ?

- én nemzeti szavazó vagyok már az első választás óta, bár egy párt tagja sem voltam soha. Jó barátaim vannak a fideszben is, mint például egy zsámbéki hölgy a 3.-as számú tagkönyvvel. Még is én voltam az aki ezzel a bloggal 8 éve azért kezdett szót emelni a Csúcshegy helyzete miatt, mert akkor már 10 éve ígérte meg Bús Balázs a Tanulmánytervünket a helyi KÉSZ elkészítéséhez! Én voltam az aki félretéve a politikai nézeteit megkerestem mindenkit, hogy foglalkozzanak a városrész problémájával, mert a növekvő lakosság a korlátozások mentén egyre rosszabb anyagi helyzetű emberekből áll és itt nem lehet lakóparki módszerekkel tőlük várni a megoldást! Itt segítségre szorulnak az emberek! Itt segítségre szorul az egyre szennyezetteb karsztvédelmi övezet! Itt segítségre szorul a városrész alatti 10-es út és a 2. sz vasútvonal infrastruktúrája a villámárak korában a csapadék víz elvezetést sem rendezve a felette elterülő városrészen! Mindenkit megkeretem az elmúlt években. Jobbikot, Momentumot, Mi Hazánkat, a lakópark építő Ungár Pétert az LMP akkori jelötjeként, az összes országgyűlési képviselő jelöltet.. A kampányban azt segítettem, aki a legkonkrétabb ígéretet tette, hogy tervezőket hoz a városrészre a rendezési tervhez és megkezdi a víz bevezetés intézését a Kormányhivatalnál a NATURA2000 terület érintése okán! Sajnos nem Gór Csaba nyert! - ma pedig tőlem várná a helyi egylet Bús Balázs megkeresését, aki ismert, hogy újra elindul Kiss ellen! Meg is kereshetném, de itt az ideje, hogy a csúcshegyiek támogassák magukat, azt ne tőlem várják! És bár nemzeti szavazó vagyok és a Harsánylejtő projekt a TSZT 2005 tiltása ellenére, az abban csak nekünk a zártkerteknek engedett beépítés helyett a Harsánylejtő térségében (akkor még utca és nem városrész) lakóövezeti beépítését hozta, nem lelkesedek a magam részéről. Bús időszaka volt az ami itt építési jogokat vett el, más övezet szabályait húzva ránk az OBVSz-ben rögzítetthez képet, miközben nem történt átsorolás! Kérhetném én is a korrekciót tőle, főleg, hogy a közigazgatási per augusztusban már nem lesz kezdeményezhető a 2018-as változások miatt! - Nem fogom megtenni már csak azért sem , mert ez egyleti feladat, akit ő választott legálisnak és akik visszaéltek avval, hogy én nem hagytam ki őket a magam egyeztetéseiből! Csatlakozni sem tudtunk többen, akik tettük a dolgunkat a városrészért ehhez a kiválasztott egylethez, aki semmiről nem tud jellemzően, ritkán vesz rész a véleményezésekben, ahol a csúcshegyiek véleményét csatolni kell! És nem felkésére, hogy ne ott tartsunk, mint 2006-ban!

Nem szabad konkrét csúcshegyi program nélküli politikusnak szavazatot adni! A szavazhatnékra ott az EP lista! Én eleve nem fogok a helyi fideszes adminok( Soltész-Pataki Emese, Vajda Ágnes, Kalanovics)  csoportjaiból kizártan Gór kampányának támogatását meghálálva szavazni az önkormányzati választásokon, mikor Kissék eredményéhez hozzájárult a Csúcshegyiek problémáira a figyelmet felhívó tevékenységem 2018-2019-ben! Ők is csak felhasználtak, majd kizártak a csoportjaikból letiltva  a polgármester felületéről és a városháza facebookjáról is, pont mint Bús idejében! - nemzeti szavazó vagyok, aki a fidesz bábot játszó Bús alatti egyletet leültette a Kiss féle vezetéssel, Tordaival, mert nem politizálási céllal foglalkoztam a Csúcsheggyel! Viszont nem vagyok droidja egyik oldanak sem, akit nem a városrésze jövője érdekel.

Ezért annyit kérek, hogy ezt a bejegyzést jutassa el mindenki a saját politikai közösségéhez és motiválják az induló jelölteket, hogy konkrét elképzelésekkel szóljanak a Csúcshegy sorsáról. Rendezzék azt végre! Igazságot a Csúcshegynek! Mindenképpen minimum legyen a Csúcshegyre szóló programpontjaikban a felszínmozgás az OTrT 25§-ban 2004 óta, majd 9/2019(VI.14.) MvM. rendelet 11.§-ban, a település számára előírt kategorizálásának elvégzése a városrészen, hogy elkészülhessen végre a helyi KÉSZ! Hogy nyomvonalas építményt is lehessen építeni, mint a közművek! És a 2016-os Tanulmányterv területhasználati vizsgálatát is újra el kell végezni, hogy megtudjuk mekkora arányban kivontak itt a telkek a művelés alól a 2017-es ingyenes lehetőség lezárását követő roham óta, ahogy ma már szintén nem a 2016-os lakottsági adatokkal kellene dolgozniuk! 

 https://obvf.hu/wp-content/uploads/sites/2/2021/04/HELYZETFELTÁRÓ-MUNKARÉSZ.pdf

211. oldal:

428507920_1646902022508559_1761268475754407984_n.jpg

10 milliók mentek ki a Tanulmánytervre, Önkormányzati telek kerítésére, negyed milliárd megy ki most a városrészre ebben a ciklusban kapott EU forrásokból, de erre a két a csúcshegyieknek fontos dologra nincs forrás ami nélkül ivóvizük sem lehet! Ez még a politikusokat is kellene már, hogy zavarja! - használják a nyílt csúcshegyi facebook csoport keresőjét is a felsoroltakról, vagy azok ellenőrzésére!

 https://www.facebook.com/groups/1966795286918449

Ki készíti el a 2006 óta várt csúcshegyi KÉSZ-t és mikor, a valós lakottságot és területhasználatot figyelembe véve, hogy a legális bővítések is egy rendezett jövőt szolgálhassanak világos hátsó beépítési határvonallal, oldaltávolságokkal, mint más városrészeken és válhat a közmű is vezethetővé végre?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr7718345077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása