https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

A CSÚCS - HEGY BELTERÜLETBE VONÁSA

2016. augusztus 10. - nem benfentes

Előszónak egy kis hír:

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya által megbízott hivatásos vadászok december 31-ig végzik a belterületekre tévedt vadak kilövését.

Békásmegyer Ófalu területén, kiemelten az Óbor utca, Óbor köz, Tamás utca, Gyöngyvirág utcai részeket, a Pilisvölgye Vadásztársaság vadászati szakemberei, míg a Csúcshegy területén, kiemelten az Őzsuta, Vadászles, Menedékház utcai részeket, valamint Táborhegy, Remetehegy, Mátyáshegy, a Pomázi út környékén stb. Dr. Lehotzky Pál vadászati szakember végzik a belterületre tört vadak kilövését 2016. december 31-ig, a vonatkozó szabályozások figyelembevételével.

Hiába tűnik a hírből úgy,hogy belterület vagyunk,ezzel csak megtisztelik a köztudottan itt lakókat! Tudnak rólunk,hallgatólagosan kinyilvánították,hogy tudomásul vették,hogy itt emberek laknak!

De visszatérnék a választáskori ígéretére polgármesterünknek,hogy elkészítik a belterületbe vonáshoz a tanulmánytervet!

Március óta sajnos nincs több hír,pedig még a Göncz emléktáblával együtt tárgyalta az Önkormányzat a terveztetést..

Csúcshegy Budapest III. kerület külterületi részén helyezkedik el, besorolás szempontjából jelenleg mezőgazdasági terület, fejlesztésre kijelölt, kiskertes rekreációs terület övezetbe tartozik, mely magában hordozza annak a lehetőségét, hogy távlatokban belterületbe kerüljön. Csúcshegy területéről rendszeresen érkezik az önkormányzathoz megkeresés a belterületbe vonással kapcsolatban. A távlati lehetőségek feltérképezéséhez meg kell vizsgálni és meg kell határozni a távlati fejlesztési lehetőségeket, azok ütemezhetőségét, szigorú feltételeit is. Mindezek alapján támogatta a testület, hogy a térségéről településrendezési tanulmányterv készüljön, mely tartalmazza a hatályos jogszabályi háttér elemzését, és kidolgoz egy metodikát, mely lépésről lépésre meghatározza, hogy mi lehet Csúcshegy további sorsa.

 2016. március 21. hétfő, 7:00

Az Önkormányzati ülésen született határozat jegyzőkönyve, a kijelölt felelősről, Bús Balázs polgármesterről és a megnevezett összegről a terv elkészítésére.A 19. napirendi pont. http://obuda.hu/wp-content/uploads/downloads/2016/03/PTVB-20160317-jkv.pdf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr678774156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása