https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

Mikor lesz kész a KÉSZ?

(Kerületi Építési Szabályzat)

2016. augusztus 11. - nem benfentes

Nem akarom sűrgetni,nem is tehetem,de már egy éve várjuk..

 

Készülő Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának polgármestere felhívással fordul a kerületi társadalmi és érdekképviseleti szervekhez, valamint a lakossághoz. Budapest Főváros Közgyűlése 50/2015.(I.28.) határozatával elfogadta a főváros új Településszerkezeti Tervét (TSZT), valamint megalkotta 5/2015.(II.16.) Főv. Kgy. rendeletével a Fővárosi Rendezési Szabályzatot (FRSZ). Az Étv. 14/A.§ c) pontja alapján a fővárosi kerületek Kerületi Építési Szabályzatot alkotnak a TSZT-vel és FRSZ-szel összhangban. Óbuda-Békásmegyer Képviselőtestülete 18/2015.(I.15.) Határozatával döntött arról, hogy teljes eljárás lefolytatásával el kívánja készíttetni Óbuda-Békásmegyer új Kerületi Építési Szabályzatát. A Kerületi Építési Szabályzat készítéséről az alábbi előzetes tájékoztatást adjuk: A III. kerület közigazgatási területére jelenleg a 32/2001.(XI.30.) rendelettel elfogadott Óbuda-Békásmegyer Városrendezési és Építési Szabályzata (ÓBVSZ) vonatkozik. Az ÓBVSZ 2001. november végi jóváhagyása óta eltelt idő, a megváltozott jogszabályi környezet, valamint a rendelet napi alkalmazásában szerzett tapasztalatok és hatósági, tervezői, lakossági visszajelzések rámutatattak egy új és áttekinthetőbb szabályrendelet megalkotásának szükségességére. Az új Kerületi Építési Szabályzat a kerület teljes közigazgatási területére vonatkozóan, a TSZT és az FRSZ keretei között fogja meghatározni a városrendezési és építésjogi előírásokat. A Kerületi Építési Szabályzat kidolgozása során foglalkozunk az ÓBVSZ elfogadása óta eltelt mintegy 14 évben felmerült változásokkal, problémákkal, észrevételekkel, annak érdekében, hogy az új szabályzat megfelelő alapot jelentsen a mindennapi hatósági munkához és a kerület fejlesztéséhez. Felkérem az érintetteket, hogy amennyiben az új KÉSZ-szel kapcsolatban előzetes javaslatuk van, úgy azt írásban az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Főépítészi és Várostervezési Irodájához (Bp. III. Hídfő u. 18.) 2015. május 26-ig juttassák el. Bús Balázs polgármester

Tudom vannak fejlesztések folyamatban,de a Békásmegyeri piac tőlünk nagyon messze kormányforrásokból épül,energetkai támogatásokat most ad az Unió.ha már kimaradtunk az 500 milliárdos Eu-csatornásából....várjunk?

http://magyaridok.hu/belfold/varga-mihaly-masfel-milliard-forintot-kap-obuda-bekasmegyer-305512/

 

Mindenesetre nekünk az is kedvező,ha nem készül el időben az új szabályzás,hiszen a mostani tiltás az FSZKT alapján,ha nem változik semmi,hamarosan lejár és ismét építhetővé válnak a gazdasági épületek.A bejelentkezés pedig nem akadályozható a két szíjtelekre már 60nm alapterületen épülő,többszintes épületekbe! A kereskedelmi egységek akár 500nm alapterületig engedélyezetté válnak ismét,csak a talajgeológiai mérést kell elvégeztetni !

"A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 46. § (1) bekezdésben foglaltak szerint a fővárosi kerületi településrendezési eszközök változatlan hatályban tartása esetén 2018. december 31-ig, a 46. § (3) bekezdésének megfelelő módosításuk esetén 2016. december 31-ig alkalmazható."

 

kesz.png

 

Tehát 2017. áprlilis 24. 17.00-1900  Óbudai Kulturális Központ - San Marco utca 81.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr1810117576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása