https://www.facebook.com/groups/777304105743609/ (Csúcshegy-Óbuda fb.oldal) - Csúcshegy külterület, amely része Budapest főváros területének. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. , KSH statisztikai

CSÚCSHEGY

CSÚCSHEGY

Csúcs-hegy vagy Harsánylejtő?

2016. augusztus 16. - nem benfentes

Bár szeretett hegyünknek csak érintve van köze a területhez,de lenne egy gondolatsorom a budai övezet legnagyobb lakóparkja miatt.Nem arra gondolok,hogy a volt TSz terület,miként lett építési terület,míg a vegyes övezeti besorolású,kiskertes,nyaraló dűlőink a kopár szántó ellenében alulmaradtak ebben..is.

Nekem az tűnt fel,hogy a Harsány lejtő nevű fejlesztés ingatlanjai,egyszer csak csúcshegyi lakásokként,házakként kezdtek el megjelenni a hirdetésekben! Csak a véleményemet fejthetem ki,de eszembe jutnak a vízközmű-csatorna fejlesztés ütemei,mikor a Csúcs-hegy térségét ellátni hivatott csatornázásról hallhattunk.Nekünk még sincs csatornánk.Lassan fél éve,a Csúcs-hegy fejlesztésének tanulmánytervét várjuk. Bennem felötlött,hogy melyik Csúcs-hegyét?Netán a BIF lakópark fejlesztés III.- üteméét?

Régen a területet a Testvér-hegyhez tartozóként aposztrofálták,a project indulásakor.

 "A társaság az elmúlt 10 év egyik legnagyobb méretű lakóingatlan-fejlesztésébe kezdett a III. kerület testvérhegyi részén, ahol egy 39 hektáros (kb. 50 labdarúgópályát kitevő) területen három ütemben mintegy 180 építési telket alakítanak ki.." ezt olvashattuk az Angel Gáborral készített riportban, a fejlesztés 2011-es beharangozásakor. 

 http://epiteszforum.hu/elindult-a-harsanylejto-kertvaros-projekt

 A Harsánylejtő project eléggé kapkodni kezdte magát.A felpezsdülő piac keretei közt ránézésre,már a telkek felét értékesítették.Tavasszal nagy építési forgalommal fogunk sembesülni. A Harsánylejtő zártkeeteseit,mert ott is vannak a vízműtelep felett,senki nem kérdezte meg most sem,hogy rákötnének-e a Harsánylejtő most kivitelezés alatt levő, felő csatornázási endszerére.Mindenkinek érdeke lenne ez, amíg csak a folyadékok fentről lefelé folynak! Az egyeztetés kiíratása Önkormányzati feladat lenne!

A Fővárosi Közgyűlés 94/2012. (XII.27.) rendeletének 3. melléklete alapján a Csúcs-hegy területének határai a következők: Budapest közigazgatási határa-Solymárvölgyi út-Virágosnyereg út-II. és III. kerület határa Budapest közigazgatási határáig. (Tehát a Virágosnyereg út Harsánylejtő felőli oldala már nem tartozik a Csúcshegyhez.Ez egy újonnan kialakított mesterséges és önálló városrész, az eddigi szántóföld területén létesítve, Harsánylejtő néven!)

A bejegyzés trackback címe:

https://csucs-hegy.blog.hu/api/trackback/id/tr9810415222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása